fbpx
Nyhet! Bli matchad med rätt psykolog. Klicka här!

Psykolog på nätet

June 15, 2015

Stämmer detta in på dig? Tiden är alltid så knapp, den räcker inte på långt håll till allt det du vill och måste få gjort. Det ligger saker och ting och gror i bakhuvudet, men du motar tillbaka dem så fort de försöker ta sig upp till ytan. Det är mycket som skulle kunna fungera bättre i ditt liv och du vet att du skulle behöva hjälp och rådgivning för att komma vidare och lösa de problem som ligger till grunden för ditt missnöje. Du vill gärna att någon som kan sin sak ska lyssna på dig och sätta sig in i din situation, men hur ska du hinna etablera en bra kontakt med någon?

En psykolog på nätet erbjuds hos oss på PsykologA, och är en utmärkt lösning när tiden är knapp och problemen och frågorna hopar sig. Via Skype kan du kvickt komma i kontakt med professionella psykologer som hjälper dig vidare. Anonymiteten som den här möjligheten erbjuder är lockande för många, och för folk i mindre samhällen som kanske drar sig för att söka upp psykologen på orten är en psykolog på nätet en bra lösning. Du kan med lätthet ta reda på vilken terapiform som passar just dig, eller helt enkelt fråga din psykolog på nätet om råd. Detta är inget som kräver kunnande från din sida, utan det ansvaret ligger hos den professionella psykolog på nätet som du anlitar. Skulle den form av terapi som passar dig inte fungera över nätet så får du information om det och andra lösningar.

Psykolog på nätet är en flexibel lösning

För en del personer har det tidigare varit väldigt svårt att få hjälp av psykolog. Detta innefattar till exempel människor som är handikappade på ett sådant sätt att de omöjligen kan ta sig till en psykolog, eller de som bor utomlands, men vill få hjälp på sitt modersmål. Även småbarnsföräldrar kan ha mycket svårt att komma ifrån för att hinna med ett terapeutiskt samtal på annan plats än i hemmet, och likaså de som jobbar under ett oerhört pressat schema. Då är en psykolog på nätet den flexibla och smidiga lösningen. Kontinuitet är viktigt för många terapier och med en psykolog på nätet är detta lätt att uppnå. Oavsett om du sitter i ditt hemmakontor, eller i sängen, så gör en psykolog på nätet det möjligt för dig att genomföra en terapi-session i den situation du befinner dig.

Tystnadsplikten gäller för en psykolog på nätet

Så lockande som den anonymitet en psykolog på nätet erbjuder är för några, lika oroväckande kan den vara för andra. Att öppna upp sitt inre för en psykolog på nätet utan att kunna relatera till en fysisk närvaro kan kännas osäkert, men det är det egentligen inte. Även en psykolog på nätet är en professionell psykolog och har som sådan tystnadsplikt. Tystnadsplikten innebär att en psykolog inte får ge ut information om de människor de arbetar med mot deras vilja och utan att dessa ger sitt medgivande till det. De psykologer som gör det bryter de mot lagen vilket är straffbart. En psykolog på nätet erbjuder alltså samma slags säkerhet som en psykolog i en fysisk praktik gör.

Att genomgå terapi med en psykolog på nätet kan låta mindre seriöst än att boka tid hos oss på Psykologa i centrala Stockholm, men kvalitén på tjänsterna vi erbjuder via distans är av precis lika hög standard. En psykolog på nätet kan vara den spontana hjälp du behöver för att ta dig vidare i ett jobbigt skede i livet och må bättre. Det kan vara lättare att fullfölja en terapi under den tid det krävs för att den ska ha sin fulla verkan när du kan göra den över nätet och från den ort du befinner dig på just då. Ingen tid ödslas på transportsträckor, men du får ändå den hjälp du är i behov av.

Recent Posts

Flow

Alla har någon gång upplevt att en utmaning, oavsett om det är en arbetsuppgift som fordrar intellektuell ansträngning...