fbpx
Nyhet! Bli matchad med rätt psykolog. Klicka här!

Psykoterapi i Stockholm och Linköping

Hos kan du gå i psykoterapi och få hjälp med problem och utmaningar. Du får träffa erfarna legitimerade psykologer som ger dig en större förståelse och hjälper dig framåt. Vi hjälper vuxna och barn från 12 år på vår privata mottagning i Stockholm eller Linköping och på distans. Du kan få en tid inom några dagar eller tidigare. Varmt välkommen!

Kontakta ossBli matchad

Personligt anpassad terapi

Olika metoder

Få tid snabbt

Kvällstider

Legitimerade psykologer

Lång erfarenhet

Psykoterapi som passar dig

Livet kan vara utmanande och krävande. I psykoterapi får du hjälp att förstå det som är svårt. Hos oss möter du psykologer som arbetar utifrån forskning och lång erfarenhet. Tillammans hittar vi nya perspektiv och lösningar. Du kan gå i psykoterapi i Stockholm, Linköping eller online. Vi anpassar din terapi efter just det som du behöver. 

Klienter berättar

Anton EkAnton Ek
20:42 22 Apr 15
Jag är nöjd med den terapeuten jag träffat.
Elin GustavssonElin Gustavsson
21:05 31 Mar 15
Jag är nöjd med den hjälp jag fått.
leo beiertleo beiert
15:44 15 Jul 13
Har träffat en psykolog under våren och har utvecklats i rätt riktning.
Frida LövgrenFrida Lövgren
08:16 04 Jul 13
Har varit hos min terapeut 6 gånger och är väldigt nöjd. Alla borde gå och prata av sig någon gång ibland. Det har i alla fall hjälpt mig väldigt mycket.
js_loader

Våra psykologer

Prova psykoterapi

Låt oss hjälpa dig få en större förståelse och hitta nya vägar framåt. Välj “boka tid” för att se våra lediga tider. Om du träffa en psykolog som passar just dina behov, förutsättningar och mål väljer du “bli matchad”.

Kontakta ossBli matchad

Vad är psykoterapi?

Psykoterapi innebär psykologisk behandling av svårigheter människor kan möta i sina liv. Det kan handla om utmaningar med din psykiska hälsa, relationer, existentiella frågor eller att du vill göra en förändring i ditt liv. På PsykologA erbjuder vi flera olika typer av terapi för att kunna anpassa oss efter dina behov och förutsättningar.

Hur hjälper psykoterapi?

Hur psykoterapi hjälper dig varierar från metod till metod. En gemensam nämnare för behandlingarna på PsykologA är att du tillsammans med din psykolog för hjälp att identifiera och tydliggöra vad som är svårt för dig. 

Tillsammans bildar ni en förståelse för vad som orkar problemet och vad som gör att det fortsätter vara ett problem. Ni undersöker även hur du kan förhålla dig till dina svårigheter, andra och dig själv på ett sätt som blir mer konstruktivt.

Psykoterapi på flera språk

På psykologA erbjuder vi psykoterapi i Stockholm eller Linköping på svenska, engelska, tyska och spanska. Du meddelar om du vill ha behandling på ett annat språk än svenska meddelar du det i samband med att du anmäler intresse för psykoterapi.

Psykoterapi för vuxna, unga och barn

På PsykologA erbjuder vi psykoterapi för barn, unga och vuxna. Våra psykologer hjälper barn och ungdomar från 12 år. Personer under 18 år behöver ha målsmans tillstånd för att påbörja en kontakt på PsykologA. Om ni är intresserade av psykoterapi för barn så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Vi erbjuder olika former av terapi

På PsykologA träffar du psykologer som är specialiserade på olika former av psykoterapi. Nedan hittar du ett urval av den psykoterapi vi erbjuder i Stockholm, Linköping och på distans. I Stockholm och Linköping erbjuder vi följande former av psykoterapi:

 

Psykoterapi KBT

KBT är en form av psykoterapi med starkt vetenskapligt stöd vid behandling av många olika typer av problem. KBT passar dig som vill ha en målinriktad psykoterapi som karaktäriseras av ett samarbete. Du får ofta även göra praktiska övningar under och mellan sessionerna för att få till en riktig förändring.

Psykodynamisk psykoterapi

I psykodynamisk terapi får du en bättre förståelse för hur du påverkas av hur du påverkas av ditt omedvetna. Tillsammans med din psykolog utforskar du ofta hur dina tidiga relationer fortsätter att påverka dina tankar, känslor och ditt beteende i dagsläget. Med hjälp av dessa insikter blir det lättare för dig att leva på ett sätt som känns meningsfullt för dig.

Psykoterapi coaching

Psykoterapi/coaching passar dig som vill ha hjälp med att åstadkomma en mindre eller större förändring i ditt liv. Som ett team arbetar du med din psykolog för att uppnå tydliga resultat.

Kognitiv psykoterapi

Hur du tolkar din omvärld, andra personer och dig själv påverkar hur du reagerar och kan hantera olika situationer. Kognitiv psykoterapi undersöker hur dina tolkningar påverkar ditt liv. Inte sällan utvecklar vi människor regler eller livsregler för hur vi ska leva våra liv för att må bra. Ibland kan dessa livsregler med destruktiva och du får då hjälp att nyansera dessa.

Existentiell psykoterapi

I existentiell psykoterapi tittar vi på hur ditt sätt att leva påverkar ditt mående. På ett medkännande och stödjande sätt hjälper din psykolog dig att utforska vad som är viktigt för dig i livet och hur du kan röra dig i den riktningen.

Schematerapi

I existentiell psykoterapi tittar vi på hur ditt sätt att leva påverkar ditt mående. På ett medkännande och stödjande sätt hjälper din psykolog dig att utforska vad som är viktigt för dig i livet och hur du kan röra dig i den riktningen.

EMDR

EMDR-psykoterapi bygger på att du får lära dig att möta svåra minnen och upplevelser samtidigt som din psykolog hjälper din hjärna att aktiveras på ett nytt sätt. Detta ofta genom att röra fingret eller ett annat föremål fram och tillbaka framför dig samtidigt som du fokuserar på det som är svårt. EMDR kan vara extra effektivt vid olika former av trauma och PTSD (postraumatiskt stressyndrom).

Parterapi

Parterapi är psykoterapi för par. Att leva i en parrelation är utmanande. Det är lätt att hamna i mönster som inte blir konstruktiva. I parterapi får ni hjälp att synliggöra och förändra mönster som inte är hjälpsamma för att kunna må bättre tillsammans. 

Om det är en specifik metod som du är intresserad av är du välkommen att efterfråga den i samband med att du kontaktar oss.

Genom vår samarbetspartner Moving Minds kan vi även erbjuda psykoterapi för expats eller svenskar boendes utomlands.

Vilken terapi ska jag välja?

Ställer du du själv frågan ”Vilken terapi ska jag välja?”. När du anmäler intresse för behandling ger vi dig en rekommendation om vilken terapi som är mest hjälpsam. Under de första samtalen med din psykolog bedömer ni även dina behov och mål. Val av inriktning anpassas då efter vad just du behöver.

Psykoterapi för olika utmaningar och problem

Våra psykologer är vana att arbeta med psykoterapi vid olika former av problem och utmaningar. När du går i psykoterapi på PsykologA får du träffa en psykolog som har erfarenhet av just det du tycker är svårt. 

Nedan hittar du ett urval av problem där vi erbjuder psykoterapi

  • Depression
  • Ångest
  • Stress
  • Utmattningssyndrom
  • Missbruk 
  • Relationsproblem
  • Självförtroende och självkänsla
  • Oro och ältande 
  • ADHD och autism

I samband med att du kontaktar oss får du gärna berätta vad du upplever som utmanande så får du träffa en psykolog som är van att arbeta med just dina svårigheter. Här kan du läsa mer om ett urval av de problemområden vi arbetar med.

Vad kostar psykoterapi?

Priset för att gå i psykoterapi i Stockholm, Linköping eller på distans är 1490 kr per tillfälle. Ett tillfälle är 45 minuter. Vi har samma priser för psykoterapi på distans. Läs gärna mer om våra priser här.

Vilken psykolog ska jag välja?

Ska du välja psykoterapi eller psykolog? Hos PsykologA behöver du inte välja. Samtliga av våra psykologer har lång erfarenhet av psykoterapi. Alla våra psykologer som arbetar med psykoterapi i Stockholm och Linköping har minst utbildning i grundläggande psykoterapi (tidigare steg1).

Psykoterapi som är tillgänglig

Vi erbjuder psykoterapi i Stockholm på vår mottagning på Kungsholmen eller på vår mottagning i Linköping. Vi erbjuder även psykoterapi på distans. Hos oss kan du träffa en psykolog på kvällstid.