fbpx
Nyhet! Bli matchad med rätt psykolog. Klicka här!

Stresshantering

När stressen blir för stor behöver vi strategier för att hantera den. Med hjälp av en psykolog kan du få hjälp att hitta effektiva sätt som passar just dig.

Stresshantering hjälper dig hitta en balans

För många kan arbetslivets många förpliktelser vara svåra att hantera speciellt då man känner att man inte får tillräcklig tid och energi att lägga på varje enskild del. Samtidigt upplever också många ökade krav på att fylla sin lediga tid utanför jobb med andra åtaganden och med meningsfulla sysselsättningar. Även vår fritid har därför kommit att bli en del av livet som präglas av ökad stress.

Stresshantering har i takt med detta kommit att bli något som vi måste lära oss för att kunna fungera i en värld där allting går fortare och där multitasking tillhör vardagen. Stresshantering innebär dock inte bara att lära sig att bli duktig på att jonglera livets beståndsdelar, utan även att kunna prioritera och lägga bort det som egentligen kanske inte är så viktigt. Effektiv och lyckad stresshantering kan man egentligen förenkla till att lägga upp sitt liv, sin vardag och sitt arbete till något som liknar projekthantering. Genom att stycka upp en dag eller mål i dess viktigaste beståndsdelar, så gör den tydliga avgränsningen att delarna blir lätt överskådliga. Vi kan på detta sätt fokusera på det som är viktigt just i stunden, för att sedan när det är avklarat fullständigt lämna det bakom oss och gå vidare till nästa moment.

När behöver vi hjälp med stresshantering?

Nästan alla kan dra nytta av att lära sig bättre stresshantering, men även om ovan beskrivna upplägg av tillvägagångssättet ger en bra bild av vad det består av, så får många i praktiken svårt att implementera det. Därför är ofta nödvändigt att till en början att få hjälp med själva introduceringen av stresshantering. Om man dessutom under en längre tid har levt under tung stress så kan situationen blivit så prövande att det kan vara svårt att ens företa sig projektet att förbättra sin situation på egen hand. Ens tillgängliga resurser kanske förbrukas i sitt försök att hantera sin stressande och pressande tillvaro i arbetslivet eller på det egna företaget och inte räcker till större förändringar. Ta därför chansen att med professionellt stöd och genom välbeprövade och moderna metoder lära dig hantera din stress på mycket bättre sätt.