fbpx
Nyhet! Bli matchad med rätt psykolog. Klicka här!
Den medicinska vetenskapen är som bekant väldigt mycket äldre och har en helt annan historia än den psykologiska vetenskapen. Inom medicin har man under utvecklingens gång kunnat dela upp området i en mängd olika områden. I takt med denna utveckling har även läkarna specialiserat sig inom en unik gren inom läkemedelskonsten. Inom psykologin har denna utveckling precis startat. Psykologer har därför sällan en formell inriktning i sin professionsutövande.

Alla psykologer läser psykologprogrammet som är en generalistutbildning där man får ta del av en mängd olika kurser inom lika många områden eller nischer. Efter utbildningen finns inte någon egentlig formell väg att ta vad gäller att välja en inriktning. För den enskilde klienten och den hjälpsökande kan detta vara en stor nackdel och många jämför psykolog och terapeut-branschen med en djungel. Problemet är att de flesta psykologerna även dem är relativt omedvetna om vad de är bra på att arbeta med och vilket område som passar dem bäst.

På Psykologa arbetar vi därför aktivt med detta problem och uppmuntrar våra medarbetare att förkovra sig i det område de har störst intresse för. Genom olika kurser och vidareutbildningar får våra psykologer en specialistkompetens gällande att arbeta med någon typ av problematik eller en speciell form av psykoterapimetod.

När en klient söker till oss är det första steget att undersöka vilken form av målsättning eller problem som person vill ha hjälp med. Vi undersöker även vilken typ av metod som vi tror passar bäst. Därefter kan vi erbjuda klienten att få komma till den psykolog som passar just den personen bäst. Givetvis är även personkemin viktig och därför erbjuder vi alla klienter att få komma på 1-3 förutsättningslösa orienteringssamtal innan man fortsätter i ett eventuellt samarabete.

Med detta tillvägagångssätt tror vi att effektiviteten höjs och att våra klienter får hjälp snabbare och på ett mer professionellt vis.

Gå till Psykologa.se Hemsida